Tiger kaka
Tiger kaka | Marmorerad kaka
INGREDIENSER:
200 g smör eller margarin
2½ dl socker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulvet
1 dl grädde eller mjölk
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150 grader och smör och eventuellt bröa en form som rymmer 1½ liter. Vispa ihop matfettet och sockret. Kläck i ett ägg i taget medan du vispar. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i smäten. Sedan häller du i grädden. Vispa ihop allt.
Lägg hälften av smäten i en annan bunke och blanda i kakaon. I den andra bunken tillsätter du vaniljsockret. Man kan också blanda med rivet citron- eller apelsinskal.
Häll i hälften av smäten med kakao i den smorda formen. Sedan häller du i den ljusa smäten och sedan rästen av smäten med kakao. Dra med en gaffel genom smäten så att kakan får en finare utsida.
Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och grädda den i ca. 1 timme.
Klart!
/Fanny ♥